tag:blogger.com,1999:blog-8820093075992202770.post4382192157929852329..comments2024-02-26T09:28:27.016+01:00Comments on Powrót do tradycji z kozami w tle: Ser podpuszczkowy - wykonaniePowrót do tradycjihttp://www.blogger.com/profile/06836189328736550491noreply@blogger.comBlogger27125tag:blogger.com,1999:blog-8820093075992202770.post-22548688342215158912018-06-29T22:38:07.592+02:002018-06-29T22:38:07.592+02:00Witam,trzeba niestety zakupić. Inaczej nie będzies...Witam,trzeba niestety zakupić. Inaczej nie będziesz w stanie określić temperatury.PozdrawiamPowrót do tradycjihttps://www.blogger.com/profile/06836189328736550491noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8820093075992202770.post-8758627126012441692018-06-29T20:31:26.842+02:002018-06-29T20:31:26.842+02:00A jak nie mam termometra
A jak nie mam termometra<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04270062457630027438noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8820093075992202770.post-22497022422603908982018-06-29T20:30:42.995+02:002018-06-29T20:30:42.995+02:00A jak nie mam termometru to co mam zrobić
A jak nie mam termometru to co mam zrobić <br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04270062457630027438noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8820093075992202770.post-28078868453174681822016-02-25T19:08:16.709+01:002016-02-25T19:08:16.709+01:00W lodówce po wyciągnięciu możesz trzymać maks do 3...W lodówce po wyciągnięciu możesz trzymać maks do 3 dni ale jeśli chcesz zawsze możesz włożyć do solanki i te dwa trzy dni utrzyma świeżośćPowrót do tradycjihttps://www.blogger.com/profile/06836189328736550491noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8820093075992202770.post-7203714119990655302016-02-24T11:05:16.894+01:002016-02-24T11:05:16.894+01:00Dzięki - wychodzi -pyszności. Ostatnio zrobiłąm z ...Dzięki - wychodzi -pyszności. Ostatnio zrobiłąm z dodatkiem pomidorów susz i czosnku niedż - mniam. ale 4 dnia zaczął zmieniać smak - Jak długo można trzymać taki serek w lodówce (krowie mleko prawdziwe)?Evuniahttps://www.blogger.com/profile/10308833563166555930noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8820093075992202770.post-78299190383302686782015-11-24T12:08:58.248+01:002015-11-24T12:08:58.248+01:00Słonawy na wierzchu wewnątrz kremowy, w zależności...Słonawy na wierzchu wewnątrz kremowy, w zależności jak długo będzie trzymany w solance i jak słonej. Sama dobierz wg gustu. Serwatkę możesz odstawić w temp pokojowej na kilka godzin zacznie pracować - posiada wtedy bakterie kwasów mlekowych które działają dobrze na organizm ludzki jak i zwierzęcy. Mogą ją pic ludzie jak i zwierzęta. Po przerobie nie szkodzi nikomu :)Powrót do tradycjihttps://www.blogger.com/profile/06836189328736550491noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8820093075992202770.post-79923146965578836092015-11-24T11:26:35.030+01:002015-11-24T11:26:35.030+01:00czyli ten ser będzie słony? dzięki za radę - dałam...czyli ten ser będzie słony? dzięki za radę - dałam za mało podpuszczki i nie podgrzałam ponownie-wyszła taka gumowa galaretka. Co robisz z serwatką? można ją dać psom? sama podpuszczka jest trucizną - a po przerobie?Evuniahttps://www.blogger.com/profile/10308833563166555930noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8820093075992202770.post-51009680789234783242014-02-08T18:28:11.357+01:002014-02-08T18:28:11.357+01:00Wiejskie sery przeżywają renesans. Jeśli masz dost...Wiejskie sery przeżywają renesans. Jeśli masz dostęp do mleka to wyrabiaj i wyrabiaj. Sama widziałam jakim cieszą się powodzeniem na kiermaszach. Super dodatkowy rarobek :)<br />Zapraszam w odwiedziny na moją wioseczkę :)<br />http://sielskidomiogrod.blogspot.com/Sielski Dom i Ogródhttps://www.blogger.com/profile/05826245867727270248noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8820093075992202770.post-18756502407454400162012-07-31T23:29:22.579+02:002012-07-31T23:29:22.579+02:00Życzę Wam by mój przepis dał Wam możliwośc wyrobu ...Życzę Wam by mój przepis dał Wam możliwośc wyrobu własnego sera :) SmacznegoPowrót do tradycjihttps://www.blogger.com/profile/06836189328736550491noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8820093075992202770.post-33727700656936633832012-07-31T22:46:33.421+02:002012-07-31T22:46:33.421+02:00OJ dzięki za super lekcje.Musze tylko skołować mle...OJ dzięki za super lekcje.Musze tylko skołować mleko od sąsiadki i chyba wezmę sie za produkcję.Zjadło by się takie pyszności .Brydziahttps://www.blogger.com/profile/12552874286590709777noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8820093075992202770.post-37396877768353088482012-07-31T09:12:15.404+02:002012-07-31T09:12:15.404+02:00Matko, ale cudny przepis, doczytałam w komentarzac...Matko, ale cudny przepis, doczytałam w komentarzach, ze podpuszczkę kupujesz na allegro, może i ja spróbuję. Pozdrawiam cieplutko. Ania:)Aniahttps://www.blogger.com/profile/14594290607251662565noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8820093075992202770.post-69939809756980432002012-07-30T17:21:55.525+02:002012-07-30T17:21:55.525+02:00Robię wszystko tak samo, tylko nie podgrzewam do 4...Robię wszystko tak samo, tylko nie podgrzewam do 45 stopni, następnym razem spróbuję; powędziłam swoje ostatnio; ja tylko z mleka krowiego, bo innego nie ma w okolicy; pozdrawiam serdecznie.Maria z Pogórza Przemyskiegohttps://www.blogger.com/profile/13044088167233265899noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8820093075992202770.post-31721487134993567442012-07-30T08:31:32.646+02:002012-07-30T08:31:32.646+02:00Ech, smakowitości...Marzą mi się moje sery...Matko...Ech, smakowitości...Marzą mi się moje sery...Matko, ja ciągle o tym samym...:)<br />pozdrawiamTupajahttps://www.blogger.com/profile/01206102292526887418noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8820093075992202770.post-28726312904712360612012-07-30T00:06:13.097+02:002012-07-30T00:06:13.097+02:00Alez mi slinka pociekla!... toz to jeden ze smakow...Alez mi slinka pociekla!... toz to jeden ze smakow mojego dziecinstwa :)Kamphora (EcoGypsy)https://www.blogger.com/profile/11429382050061042992noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8820093075992202770.post-39939733390559728422012-07-29T22:02:12.998+02:002012-07-29T22:02:12.998+02:00Jasne że może być cukinia zamiast ogórków :)Jasne że może być cukinia zamiast ogórków :)Powrót do tradycjihttps://www.blogger.com/profile/06836189328736550491noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8820093075992202770.post-62064574227375642822012-07-29T22:01:12.214+02:002012-07-29T22:01:12.214+02:00Za każdym razem obiecuje sobie, że ten właśnie uwę...Za każdym razem obiecuje sobie, że ten właśnie uwędzę hmhmhm ciężko zdążyć przed łakomczuchami ;)Powrót do tradycjihttps://www.blogger.com/profile/06836189328736550491noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8820093075992202770.post-24309727319864629392012-07-29T21:59:28.206+02:002012-07-29T21:59:28.206+02:00Może dzięki mojej instrukcji ci się uda :)Może dzięki mojej instrukcji ci się uda :)Powrót do tradycjihttps://www.blogger.com/profile/06836189328736550491noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8820093075992202770.post-72526069203939552372012-07-29T20:57:55.786+02:002012-07-29T20:57:55.786+02:00Ale pysznie u Ciebie.
Najchętniej ściągnęłabym ten...Ale pysznie u Ciebie.<br />Najchętniej ściągnęłabym ten serek z talerzyka, ale nie da się.<br />Jutro próbuję zrobić ogórki z keczupem, a czy może być z cukini zamiast ogórków?<br />Pozdrawiam:)Danusiahttps://www.blogger.com/profile/15177698778539225330noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8820093075992202770.post-20509625693817980152012-07-29T20:50:22.445+02:002012-07-29T20:50:22.445+02:00Czyli po prostu robisz oscypek, ja podgrzewam skrz...Czyli po prostu robisz oscypek, ja podgrzewam skrzep do 45 stopni, odciskam i chłodzę w wodzie o temperaturze 5 stopni i do solanki. Fakt jest pyszny i szybko znika, można go jeszcze uwędzić.jolahttps://www.blogger.com/profile/03966214839798926548noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8820093075992202770.post-76213512782123649192012-07-29T20:06:49.577+02:002012-07-29T20:06:49.577+02:00Z tego co widzę, to zrobienie dobrego sera wcale n...Z tego co widzę, to zrobienie dobrego sera wcale nie jest łatwe. Kiedyś próbowałam z mleka krowiego, przywiezionego ze wsi ale chyba przegrzałam bo był twardy i się kruszył. moja babcia robiła przepyszny ser ale ja nie potrafie:((Kasiahttps://www.blogger.com/profile/14725639099723563961noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8820093075992202770.post-65962482665771989252012-07-29T17:12:33.839+02:002012-07-29T17:12:33.839+02:00dziękujędziękujęJoannahttps://www.blogger.com/profile/17787628815435107046noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8820093075992202770.post-19377055878075818642012-07-29T16:34:13.013+02:002012-07-29T16:34:13.013+02:00Moja sprawdzona podpuszczka w płynie
http://allegr...Moja sprawdzona podpuszczka w płynie<br />http://allegro.pl/swieza-podpuszczka-50ml-grtisy-przepisy-domowy-ser-i2509996790.htmlPowrót do tradycjihttps://www.blogger.com/profile/06836189328736550491noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8820093075992202770.post-54577049811630318012012-07-29T16:07:49.875+02:002012-07-29T16:07:49.875+02:00no właśnie ... będę musiała sąsiadki poprosić ... ...no właśnie ... będę musiała sąsiadki poprosić ... a podpuszczkę gdzie można kupić ? sorki, że tyle pytań zadaję ale nigdy nie robiłam sera ... a tak mi się chce ... hihiJoannahttps://www.blogger.com/profile/17787628815435107046noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8820093075992202770.post-19126574393762907442012-07-29T15:14:47.548+02:002012-07-29T15:14:47.548+02:00Wiem wiem :) widziałam u ciebie na blogu :)Wiem wiem :) widziałam u ciebie na blogu :)Powrót do tradycjihttps://www.blogger.com/profile/06836189328736550491noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8820093075992202770.post-22815437601244642572012-07-29T15:13:46.026+02:002012-07-29T15:13:46.026+02:00Ja robię z koziego mleka, można z krowiego ciężko ...Ja robię z koziego mleka, można z krowiego ciężko uwierzyć ale normalne sklepowe mleko też się nadaje ale to już inny smak...Powrót do tradycjihttps://www.blogger.com/profile/06836189328736550491noreply@blogger.com